Uteköket er en ny titel af Mauritz Larsson Stormgaard, som handler om alle aspekter af et udekøkken. Uanset om det er madlavning på grillen, over åben ild, i en grube, træovn eller trækulsstegning, er det hele dækket. Der er et stort udvalg af opskrifter og fine billeder af Simon Bajada.
Det skriver forlaget:
Med kun ild, gløder og røg kan du skabe smagsoplevelser i et rustikt udekøkken, som næppe selv det mest skinnende, højteknologiske køkken kan matche. Uden adgang til moderne udstyr som dampovne og induktionskogeplader viser det sig, at ild, glødebede, kogekar og langsom røgning kan få råvarernes unikke kvaliteter frem.
Mauritz Larsson Stormgaard viser i bogen, hvordan man langsomt kan grille grøntsager hele, ryge blommer, flødegrillet mangold, glødebagt aubergine og hurtigt tilberede lammehjerter direkte over ilden. Han laver mad i jorden, bruger rustikke brændekomfurer til fladbrød og langtidsstegte gryderetter og kold- og varmrøger i en hjemmelavet røgeovn. Madlavningen kan foregå langsomt eller hurtigt, ved høj eller lav varme og i forskellige afstande fra bålet. Hvad der kan ses som begrænsninger, åbner i stedet op for en helt ny måde at lave mad på for dem, der kan lide udendørs madlavning.
Som grøntsagsdyrker og kok følger Mauritz naturligt planternes cyklus og laver kreative retter med det, der er bedst i øjeblikket. Bogens ca. 60 opskrifter omfatter også dyrkningstricks, sæsonbetonede ideer og tips om passende tilbehør.