Samarkand har længe været et populærkulturelt symbol på drømmen om noget fantastisk. I denne bog er denne utroligt gamle kommune, Usbekistans næststørste bycenter, også blevet symbol og samlingspunkt for det multikulturelle kulinariske morads, som Centralasien har at byde på. Gennem tiderne har vandringer passeret igennem her som et stop på Silkevejen, og påvirkninger er kommet fra alle verdenshjørner og kulturer. Forfatterne hjælper os med at udforske det centralasiatiske og kaukasiske køkken i en tilpasning til hjemmekokken. Her er uzbekiske, tadsjikiske, russiske, tyrkiske, koreanske, kaukasiske og jødiske opskrifter og guides til at fylde dit spisekammer. Kapitlerne er inddelt i fællesborde, supper, stegt kød & kebab, varmende retter, pilaf og plov, tilbehør, brød og dej, drikkevarer og desserter. Blandt de 200 opskrifter er abrikos- og rød linsesuppe, Chapli Kebab med tomatrelish, Rosh Hashanah Palov med berberis, granatæble og kvæde og alle de vigtige brød i regionen. Plus nogle kulturelle, historiske og aktuelle beretninger om, hvordan køkkenet er blevet formet, og hvor fornøjeligt det er at rejse rundt i regionen.
Vægt: 1,0 kg
Mål: 21,5 × 2,4 × 26,5 cm
Format: Hardback
Sider: 224
Sprog: engelsk
ISBN: 9780857833273
Sprog: engelsk