Madlavning med saltstenen
En opvarmet saltsten kan bruges ved spisebordet til at tilberede små stykker fisk eller kød. Til større stykker kan saltstenen bruges direkte i eller på varmekilden.
Saltstenen kan opvarmes på forskellige måder og holder temperaturen i ca. 20 minutter.
- BBQ/gasgrill
Start opvarmningen af saltstenen med en lav temperatur. Efter 30 minutter kan varmen øges, og efter ca. 45 minutter er stenen klar til brug.
- Ovn
Saltstenen kan også bruges i ovnen, men den må ikke forvarmes, da der er risiko for, at saltstenen revner. Øg varmen til 60°C, og øg derefter temperaturen hvert 20. minut i 1 time. Max temp: 180°C.
Kølesaltsten
Sæt saltstenen i fryseren, og efter ca. 30 minutter er den klar til at blive serveret på carpaccio, sushi eller sashimi. Kolde desserter kan også serveres på en afkølet saltsten.
Pleje
Når saltstenen er afkølet, skylles og tørres den grundigt. På grund af saltets antibakterielle egenskaber er det ikke nødvendigt med rengøringsmiddel. For meget vand får stenen til at slå revner, og den må derfor aldrig komme i opvaskemaskinen. Lad saltstenen tørre grundigt før næste brug (ca. 24 timer). Ekstra information: Salt smelter ved 800°C.
Tips
- Lav din egen gravlax! Pres laksefileten med sukker og dild mellem to saltsten, pak den ind i papir og opbevar den koldt i 1-3 dage.
- Steg æg og bacon ved bordet!
- Glem ikke saltstenen, når du præsenterer dine lækre desserter! Bavarois, is og sorbet med et lille salt strejf. Dine gæster vil elske det!