Om natriumcitrat (E331)
Natriumcitrat er et salt af citronsyre og har ligesom denne en syrlig og salt smag. Det bruges hovedsageligt til at give smag til mad og drikke eller som konserveringsmiddel. En nyttig egenskab er, at det reducerer surhedsgraden, hvilket betyder, at man f.eks. kan lave kugler selv med meget sure ingredienser - hvilket ellers er et problem. Det er også meget nyttigt, når man laver smelteost derhjemme. En hjemmelavet smelteost lavet af en god cheddarost på en burger er forfærdelig velsmagende. Det er letopløseligt og reagerer med det samme.
Anvendelse
Opløs det i et forhold på 0,5 - 5 vægtprocent. Hvor meget du skal bruge, afhænger af pH-værdien og den smag, du er ude efter. Det opløses hurtigt i både varme og kolde opløsninger.
Det kan også bruges til at bevare frugt og grøntsager fra at blive brune.
Ændring af ph med natriumcitrat
Opløsninger med ph 2 - tilsæt 0.3%, så får du ph 5
Opløsninger med ph 2,5 - tilsæt 0,09%, så får du ph 5
Opløsninger med ph 3 - tilsæt 0,03%, så får du ph 5
Opløsninger med ph 3,5 - tilsæt 0,01%, så får du ph 5
Ingredienser: Natriumcitrat E331. Vegansk
Opbevares mørkt og køligt. Holder i 24 måneder.