Om natriumalginat (E401)
Natriumalginat bruges som fortykningsmiddel og udvindes af en brun tang. I en køletaske kan det gelere det meste, men det kræver, at det er i kontakt med calciumioner. Det mest berømte eksempel på brugen af natriumalginat er nok Ferran Adiràs olivenkugler. Han plejede at have dem på elBulli, og nu er de på hans nye restaurant Tickets Bar i Barcelona.
Natriumalginat kan bruges til mange ting - blandt andet til at lave både bløde og faste, varmebestandige geléer; lave skum, kaviarperler eller give emulsioner eller andre produkter en mere stabil struktur.
Anvendelse
For at lave kugler skal du tage 1% natriumalginat pr. vægt af den væske, du vil opløse det i. Pisk det enten direkte ud i væsken, eller bland det først med en tør ingrediens som sukker. Hæld blandingen i et kalkbad, og du har kaviarperler eller -kugler. Tjek vores samarbejde med Special Ingredients om at lave Gin & Tonic-kugler i klippet nedenfor, og se, hvor nemt det er
Indhold:
Natriumalginat, E401
Opbevares tørt, køligt og mørkt. Må ikke indtages i sin rene form.