Leder og initiativtager til mammutprojektet er Nathan Myrvold, der er doktor i teoretisk og matematisk fysik og uddannet kok i Paris. Myhrvold, som i mange år var teknologichef og chefstrateg hos Microsoft, besluttede sig for at bruge nogle af sine hårdt tjente millioner af dollars på at producere en bog, som skulle overgå alt andet. Projektet begyndte i 2006, og det tog et hold på 50 personer og 14 uafhængige faktatjekkere indtil marts 2011, før det første tryk kom på hylderne.
Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking indeholder dybdegående forklaringer på madens kemi og de fysiske processer i madlavningen. Bøgerne er på engelsk.
“Denne bog vil ændre den måde, vi forstår køkkenet på.”
—Ferran Adrià
“Den vigtigste bog inden for kulinarisk kunst siden Escoffier.”
— Tim Zagat
“Et fascinerende overblik over teknikkerne i moderne gas-tronomi.”
— Heston Blumenthal
“Fantastisk! Uovertruffen i sin bredde og dybde.”
— Wylie Dufresne
“Kogebogen, der afslutter alle kogebøger.”
— David Chang
Sprog: engelsk