Om Modern Gelling Agent, ingredienssæt fra Special Ingredients
Kittet Modern Gelling Agents fra Special Ingredients giver dig redskaberne til at bruge flere moderne teknikker til at skabe innovative og anderledes retter baseret på gelering. Med 10 pakker á 50 gram med moderne ingredienser og en masse meget nyttige redskaber har du et solidt fundament at bygge videre på. Sættet er velegnet til både begyndere og dem, der er mere erfarne inden for molekylær gastronomi. Du vil ikke kun vide, hvordan man gør, men også hvorfor det fungerer, som det gør. Med denne forståelse kan du prøve nye ting og udvikle dine egne retter. I moderne madlavning har du utroligt frie hænder, og dine muligheder for at bryde grænser og skabe uventede retter er næsten uendelige. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Opskrifterne er varierede og giver dig mulighed for at prøve mange forskellige teknikker og elementer af molekylær madlavning.
Alle pakkerne er relativt små, men de rækker langt. Det gør det til et godt startkit, da du kan opgradere de ingredienser, du bruger mest - vi har alt i vores sortiment.
Et eksempel på, hvad du kan gøre:
- Ferifikation og omvendt ferifikation
- Kaviarperler fra frugtsaft
- Flydende kugler
- Geleskind
- Flydende og elastiske geléer
- Vegetariske pannacottas
Kittet består af:
- Natriumalginat 50g
- Calciumlactat50g
- Agar Agar 50g
- Xanthan gum 50g
- Karrageenan Kappa 50g
- Karrageenan Iota 50g
- Pektinpulver 50 g
- Gellangummi, Type F 50 g
- Gellangummi, LT10050 g
- Citronsyre 50 g
Hvis du er mere interesseret - læs mere om, hvad hver ingrediens på den respektive side.
Der medfølger også en lille perforeret ske, en digitalvægt med præcision på 0.1 gram, et sæt måleskeer, en lille og en stor form til halvkugler, en 50 ml sprøjte, fem 3 ml pipetter, en meterlang silikoneslange, en klemmeflaske samt instruktioner, tips og opskrifter (på engelsk).
Med de medfølgende opskrifter lærer du at lave:
Grapefrugtgelé, Bloody Mary-sauce, balsamicoeddikekugler, gedeost med portvinslag, flydende Karl Johan-svampegelé, parmesanspaghetti, panna cotta med grøn karry, vaniljekugler, mojito-kugler, yoghurt- og honningkugler og meget mere.