Om johannesbrødkernemel (E410)
Johannesbrødkernemel er et helt naturligt produkt, der udvindes af frøene fra johannesbrødtræet. Det er et alsidigt, vegansk geleringsmiddel og bruges hovedsageligt i små doser som fortykningsmiddel. Brug det sammen med mejeriprodukter, i desserter, dressinger eller saucer.
Du kan også bruge det som erstatning for æg og mel, da de har lignende bindende egenskaber. Tilsæt det til frosne produkter som is for at reducere dannelsen af iskrystaller og forbedre konsistensen. Eller hvorfor ikke bruge det sammen med xanthangummi til at lave ekstremt elastiske geléer?
Frugtkernemelet er ikke særlig følsomt over for hverken pH eller høje saltniveauer. Det fungerer på det meste mellem pH 2,5 og 10.
Anvendelse
Dosér mellem 3 og 11 gram per kilo. Tilsæt frugtkernemelet i små mængder under kraftig omrøring. Det er opløseligt i kolde væsker, men virker bedst, hvis væsken er over 60°C.
Indhold:
100% Frugtkærnemel (E410)
Opbevares tørt, køligt og mørkt. Kan holde sig i ca. to år.