- Saltsten lavet af det sunde Himalaya-salt, 29 x 21 x 4 cm
- Holder til saltstenen
- Brænder med to flammer
Om saltstenen
Saltsten lavet af 100 procent naturligt krystalsalt fra Himalaya-bjergene. Stenen er helt naturlig - der er ikke brugt kemikalier eller andre tilsætningsstoffer i produktionen. Med stenen kan du tilføje en dejlig saltsmag til din mad på en måde, der både er stilfuld og praktisk! Den kan bruges til både kolde og varme tilberedninger.
En opvarmet saltsten kan bruges ved spisebordet til at tilberede små stykker fisk eller kød.
Saltstenen kan opvarmes på forskellige måder og holder temperaturen i ca. 20 minutter.
Saltet fungerer som en non-stick overflade, hvilket gør det meget nemt at tilberede mad på stenen.
- BBQ/gasgrill
Start opvarmningen af saltstenen ved en lav temperatur. Efter 30 minutter kan varmen øges, og efter ca. 45 minutter er stenen klar til brug. - Ovn
Saltstenen kan også bruges i ovnen, men den må ikke forvarmes, da der er risiko for, at saltstenen revner. Øg varmen til 60°C, og øg derefter temperaturen hvert 20. minut i 1 time. Maks. temperatur: 180°C.
Afkølet saltsten
Sæt saltstenen i fryseren, og efter ca. 30 minutter er den klar til at blive serveret på carpaccio, sushi eller sashimi. Kolde desserter kan også serveres på en afkølet saltsten.
Pleje
Efter at saltstenen er afkølet, bør den skylles og tørres grundigt. På grund af saltets antibakterielle egenskaber er det ikke nødvendigt med rengøringsmiddel. For meget vand får stenen til at slå revner, og den må derfor aldrig komme i opvaskemaskinen. Lad saltstenen tørre grundigt før næste brug (ca. 24 timer). Yderligere information: Salt smelter ved 800°C.