Om isomalt
Isomalt er en type sukkeralkohol, der stammer fra sukker. Det er lugtfrit og letopløseligt og bruges hovedsageligt til at søde retter med. Isomalt absorberes ikke af kroppen på samme måde som almindeligt sukker, hvilket gør det diabetesvenligt med kun to kalorier pr. gram. Det er mindre sødt end sukker - ca. 60% så sødt - men går ikke på kompromis med den naturlige smag af sukker. Det er lugtfrit og meget opløseligt.
Isomalts opløselighed er 24 g i 100 g, og den øges ved højere temperaturer. En stor fordel er, at det ikke absorberer fugt under normale indendørs forhold. Det er noget, der får det til at holde meget længe. Det har en høj varmebestandighed og smelter først ved 145°C, og dets kemiske struktur ændrer sig ikke ved normale tilberedningstemperaturer.
Anvendelse
Kog 2 dele isomalt med 1 del vand til 165°C.
Indhold:
100% isomalt
Opbevares tørt, køligt og mørkt. Holder cirka to år.