Om guargummi
Guargummi bruges som fortykkelses- og stabiliseringsmiddel i fremstillingen af produkter som is og saucer. Pulveret er også kendt som guargummi og er et kulhydrat, der udvindes af frøene fra guarplanten (Cyamopsis Tetragonolobas), en bælgplante, der ligner sojabønnen. Det har ingen smag eller lugt og passerer gennem fordøjelsessystemet uden at blive absorberet. Det har derfor ingen indvirkning på din krop, og der er ingen anbefalet daglig indtagelse. Det kan bruges i alt fra brød og dej til geléer og til at forhindre frosne produkter i at afgive væske. Det er ikke pH-følsomt og kan udsættes for salt.
Anvendelse
Guar er meget effektivt - 3 til 5 gram pulver pr. liter er som regel tilstrækkeligt. Pulveret kan bruges i både varme og kolde væsker og kan erstatte æg som bindemiddel i vegetarisk madlavning. Det kan også bruges som supplement til xanthangummi.
For en mindre madfokuseret anvendelse kan det bruges til at lave slaw.
Indhold:
Guar gummi, E412.
Opbevares tørt, køligt og mørkt. Bør ikke indtages i ren form.
Pulveret er glutenfrit og vegansk, samt kosher- og halalvenligt.