Mindst et halvt dusin af verdens indbyggere har ventet på denne dag! Den næste generation af rullende materiel er her endelig! Bedre, mere pålidelig, billigere og mere effektiv.
Redderen, grundlæggeren og ejeren af 100%Chef er universalgeniet Ángel Salvador, som har formået at kombinere følgende i én enhed:
- Magnetisk rotationssystem, som skaber en vortex, der tidobler fordampningsoverfladen og dermed forkorter fordampnings-/reduktionstiden betydeligt.
- Dobbeltmembranpumpe, der har en kapacitet på 17 liter/minut og er helt vedligeholdelsesfri - der er ikke behov for olieskift m.m. Pumpen giver et undertryk på 0,97 atmosfærer i inddampningskarret.
- En hvælving på reduktionskarret giver mulighed for hurtig regulering af undertrykket (godt, hvis det koger over og risikerer at nå suget til destillatkarret).
- Hvælvingen giver dig også mulighed for at genopfylde reduktionskarret med mere væske eller en ny væske.
- Kommer med en 3-liters destillationsbeholder, men giver mulighed for at bruge en 5-liters beholder (købes separat), sammenlignet med de fleste rotationsfordampere, der har 1-liters beholdere (som ikke kan genopfyldes "on the fly").
- Nem at rengøre; alle beholdere har store åbninger, som kan skrabes ud med en spatel og vaskes i opvaskemaskinen.
Andre anvendelsesmuligheder for maskinen:
- Bain marie - med omrøring selv under et låg.
- Vakuumpumpen er ideel til at fjerne bobler fra tyktflydende væsker og øge væskers indtrængning i porøse stoffer (f.eks. æble, kartoffel, græskar).
Sådan fungerer maskinen:
Vakuumpumpen er forbundet med en slange, der går til et kar, hvor destillatet opsamles, som er forbundet med slanger til en spiral, der fører til karret til råmaterialet. Hele systemet er således udsat for det samme undertryk.
Forestil dig, at du vil reducere en æblepuré. Puréen kommes i beholderen til venstre (fås i 1,5, 3 og 5 liter). Beholderen nedsænkes i det indbyggede vandbad (Bain Marie), som kan reguleres til X° C i området Y til Z° C. Trykket kan også reguleres mellem 1,5 og 1,5 liter. Trykket kan også reguleres mellem 1,0 og -0,97 atmosfærer. Jo lavere trykket er, jo lavere er kogepunktet for væsken i beholderen. Ved -0,97 har vand f.eks. et kogepunkt på 21,7 °C. Ved at regulere kogepunkt og temperatur bestemmer du, hvilke stoffer der skal forgases og dermed kunne rejse fra den første beholder til destillationskarret.
Størrelsen er ikke alt, siger man, og i dette tilfælde kan sølle 67 cm x 46 cm x 48 cm få os til at give dig ret.