Om gellangummi type F (E418)
Type F er den mest populære af vores to gellangummier. Det er et multifunktionelt geleringsmiddel, der producerer faste geler med perfekt visuel klarhed. Det kan også bruges i mindre doser til at fremstille flydende geléer, pastaer eller til at klargøre væsker. Gellangummi er et godt alternativ til Agar Agar, eller som et vegetarisk alternativ til gelatine. Fordelene ved Gellangummi sammenlignet med Agar Agar er, at det giver en bedre gelestyrke og kan varme geléer op til 120 grader uden at smelte.
Pulveret er opløseligt i væsker med mellem 3,5 og 8 i pH-værdi, hvilket betyder, at gummiet har en bred vifte af anvendelsesmuligheder
Anvendelse
Opløs pulveret i vand og varm det op til 100 grader - gelen sætter sig, når blandingen afkøles. Når blandingen har sat sig, kan den opvarmes igen uden at miste sin konsistens.
Til en fortykkende væske - brug 0,1% - 0,5% af vægten
Til en blød gelé - brug 1% - 1.5% af vægten
For en fast gelé - brug 1,5% - 2% af vægten
Indeholder:
Gellangummi type F, E418
Opbevares tørt, køligt og mørkt.