Bordgrill, konrogrill, hibachi-grill - der er mange navne. Ikke siden den svenske taco begyndte at finde vej ind i hjemmene for 30 år siden, har vi haft en importeret interaktiv madvane, der for alvor har udfordret populariteten. Fordelene ved denne type grillning er mange. For eksempel er det utroligt rart at have en lille grill stående midt på bordet, som kører hele aftenen, og hvor man hurtigt og nemt kan tilberede maden, så længe der er noget tilbage at spise. Takket være de tykke vægge er varmen isoleret, og al energien stiger lige op og giver en fantastisk effekt. Det er meget svært for varmen at slippe ud til siderne, så man kan sidde sammen ved den travle grill uden at have brug for hverken en ventilator eller en iskold drink i hånden for at klare det. Hvis du også bruger en passende type kul, der er kompakt og robust, har du mulighed for at få temperaturen ordentligt op, samtidig med at du holder brændetiden på en time og minimerer røgen. På grund af de høje temperaturer egner grillen sig bedst til små stykker mad, tilberedt og udskåret kød, grøntsager og lignende, som hurtigt og nemt kan kysses på grillen. Et perfekt supplement til sous vide, hvis du har større kødstykker, men gerne vil have en grillsmag. Hvis du kun kan lide spidsbryst og low and slow, er dette ikke den rigtige type grill, det er grillens svar på en grillpande snarere end en dutch oven. Det er Paganini og ikke Satie. Steeplechase og ikke isdans. Amy Schumer og ikke Meryl Streep. Niagara Falls og ikke Comosøen. Aschberg og ikke Nordegren og Epstein. Cartoon Network og ikke Skrotnisse. Jeg tror, du er ved at forstå det.
Selv om et godt kul ikke lugter så meget, kan maden stadig lugte. Hvis du tilsætter en marineret reje, som drypper olie ned i kullet, vil den ryge. Derudover skal du huske på, at selv om det ikke er synligt, spiser forbrændingsprocessen ilt og skaber kulilte. Grill derfor udendørs og ikke i lukkede rum.
.