Karragenan Kappa (E407)
nKarragenan Kappa kan bl.a. bruges som et vegetarisk alternativ til gelatine. Det danner stabile geléer, der kan fryses og tøes op uden at miste konsistens. Pulveret giver generelt stærke og holdbare geléer, især i kontakt med calcium. Det er derfor fremragende til f.eks. pannacotta eller i andre opskrifter, der indeholder mælk. nAnvendelse:
nCarrageenan danner gelé i kontakt med calcium eller calciumsalt. Pulveret skal opvarmes til mindst 70 grader for at opløses - blandingen tykner, når den koges, så rør konstant. Så lidt som 0,5 procent carrageenan i vand og 0,2 procent i mælk er nok til at danne gelé. Geléen dannes, når blandingen afkøles. Anbefalet dosering: 0,2 til 2 procent, afhængigt af væsken. Eksempel på anvendelse: nFremstilling af faste, elastiske geléer. nFremstilling af klare geléer og glasurer. nPerfekt til mælkebaserede blandinger. Indhold: nKarragenan kappa, E407.Opbevares tørt, køligt og mørkt. Bør ikke indtages i ren form. nPulveret er vegetarisk og vegansk, samt kosher- og halalvenligt.