Om calciumlactat (E327)
Calciumlactat er et salt, der stammer fra mælkesyre, og som opløses hurtigt og let i vand. Det kan bruges sammen med Alignat, Gellan og nogle typer carrageenan. Det reagerer med dem ved at få blandinger til at gelere uden opvarmning. Det er derfor velegnet til molekylær fremstilling af kugler, kaviar, perler og spaghetti. Det er næsten smagløst og kan bruges som et alternativ til calciumchlorid, som kan give en salt eller metallisk eftersmag.
Anvendelse:
Anvend 1 til 9 procent calciumlaktat i forhold til vand til vandbade, hvor blandinger med gellangummi eller natriumalginat kan reagere, og der dannes kugler, perler eller andre molekylære enheder.Når det skal blandes med andre ingredienser og spises, anbefaler vi at bruge 1 procent i forhold til resten af opskriften.
Det kan også drysses på frugt for at forlænge holdbarheden.
Indhold:
Calciumlactat, E327
Opbevares tørt, køligt og mørkt. Bør ikke spises i koncentreret form.