Tag med på en usædvanlig madrejse gennem Europas sydøstligste forpost og mød retter, du sikkert aldrig har smagt før.
Dette er den første svenske kogebog, der giver en grundig introduktion til det hippe georgiske køkken med både traditionelle opskrifter og moderne fortolkninger. Ingredienserne og opskrifterne er tilpasset, så de kan tilberedes i svenske hjemmekøkkener. Du vil også møde ostemagere, khachapuri-bagere, markedsdamer og naturvinsproducenter, som alle bidrager med deres opskrifter, historier og en og anden røverhistorie.
I de senere år har Georgien toppet lister over steder at besøge. Det rige georgiske køkken og de unikke orange kvass-vine har tiltrukket sig international opmærksomhed. Bogen udforsker Georgiens unikke metode til fremstilling af naturlig orange vin i kvass-kar. En 8.000 år gammel uafbrudt tradition, der er på listen over kulturarv.
Mælkesyrede grøntsager fylder meget på bordet og i bogen, unikke fermenteringsmetoder, der forlænger råvarernes holdbarhed. Instagram-favoritten, urpizzaen khachapuri, og saftige dumplings (khinkali) får et helt kapitel.
"Kort sagt er der masser af inspiration at hente i bogen Blå berg - Grön mat - Orange vin, og jeg håber, at den vil nå ud til alle i Sverige, som ønsker at udvide deres viden om mad, vin, kultur og menneskehedens historie" - fra Karin Bojs' forord
Fotograf er Bianca Brandon-Cox, som også deltog i Smak på Sápmi, vinder af Gourmand World Cookbook Awards. Illustrationer og design er af den prisvindende designer Katy Kimbell.
Dette er den første svenske kogebog, der giver en grundig introduktion til det hippe georgiske køkken med både traditionelle opskrifter og moderne fortolkninger. Ingredienserne og opskrifterne er tilpasset, så de kan tilberedes i svenske hjemmekøkkener. Du vil også møde ostemagere, khachapuri-bagere, markedsdamer og naturvinsproducenter, som alle bidrager med deres opskrifter, historier og en og anden røverhistorie.
I de senere år har Georgien toppet lister over steder at besøge. Det rige georgiske køkken og de unikke orange kvass-vine har tiltrukket sig international opmærksomhed. Bogen udforsker Georgiens unikke metode til fremstilling af naturlig orange vin i kvass-kar. En 8.000 år gammel uafbrudt tradition, der er på listen over kulturarv.
Mælkesyrede grøntsager fylder meget på bordet og i bogen, unikke fermenteringsmetoder, der forlænger råvarernes holdbarhed. Instagram-favoritten, urpizzaen khachapuri, og saftige dumplings (khinkali) får et helt kapitel.
"Kort sagt er der masser af inspiration at hente i bogen Blå berg - Grön mat - Orange vin, og jeg håber, at den vil nå ud til alle i Sverige, som ønsker at udvide deres viden om mad, vin, kultur og menneskehedens historie" - fra Karin Bojs' forord
Fotograf er Bianca Brandon-Cox, som også deltog i Smak på Sápmi, vinder af Gourmand World Cookbook Awards. Illustrationer og design er af den prisvindende designer Katy Kimbell.
.
Sprog: Svensk