Om bikarbonat (E500)
Dette er et naturligt bikarbonat af høj kvalitet, som i kontakt med syre fungerer godt som hævemiddel i f.eks. bagning. Bicarbonat kan erstatte bagepulver, hvis der er en syreholdig ingrediens i opskriften. En del bikarbonat svarer til to dele bagepulver. Bikarbonat er basisk og kan bruges til at øge pH-værdien. Det er værd at huske på, at nogle andre molekylære ingredienser fungerer bedst inden for bestemte pH-intervaller.
Det er også værd at påpege, at Maillard-reaktionen - den komplekse kemiske proces, der opstår, når madens overflade bliver gyldenbrun under tilberedningen - sker hurtigere med basiske ingredienser. Du kan derfor bruge bikarbonat til at fremskynde denne proces. Det kan være nyttigt, hvis du for eksempel har besluttet, at du skal lave en fransk løgsuppe, men kun har omkring en time til det. Et andet tip er at tilsætte bikarbonat til kogevandet, 3 gram pr. liter, hvilket også fremskynder kogetiden og bevarer grøntsagernes klorofyl - det gør simpelthen dine grøntsager grønnere.
Bikarbonat er nok den hellige gral af husmodertips - brug det til alt fra at rense afløb og fjerne lugten fra gamle kondisko til at pudse dit sølvtøj og rense fastbrændt mad fra komfuret.
Fri for aluminium og gluten. Velegnet til både vegansk og vegetarisk madlavning. Kosher- og halalvenlig.
Indhold:
Bicarbonat, E500
Opbevares tørt og køligt, væk fra varme og lys. Må ikke indtages i ren form.