I bogen om Gastrologik får vi lov til at følge kokkene Jacob Holmström og Anton Bjuhrs gastronomiske rejse, der har ført til deres unikke og internationalt anerkendte mad.
Mere end 300 sider spækket med skønne madbilleder, historier og fremgangsmåder.
I køkkenet på Gastrologik er der altid fokus på unikke, lokale råvarer fra grøntsagsavlere, fiskere, fugleopdrættere og andre producenter. Ligesom råvarerne skifter i løbet af året, skifter teknikkerne og måderne, de tilberedes på, også. Fra forårets lette primula, som næsten ikke behøver varme for at komme til deres ret, til efterårets og vinterens mere robuste grøntsager, som kræver meget mere omhu. Først når dagens råvarer er på plads i køkkenet, besluttes det, hvordan de skal håndteres, tilberedes og præsenteres for at skabe dagens menu. Bogen præsenterer de retter, der serveres i løbet af et år, filosofien bag dem samt madlavningens grundprincipper og teknikker. Med et åbent sind og evnen til at se råvarernes egenskaber uden forudfattede meninger, bliver retterne helt unikke, på Gastrologiks måde.
Af Jacob Holmström, Anton Bjuhr
Foto: Erik Olsson
Sprog: Svensk