Om Agar Agar (E406)
Vores pulveriserede Agar Agar er et ultrafint pulver, der har mange anvendelsesmuligheder. Det er et veganervenligt gelerings- og fortykningsmiddel. Det skaber neutrale geléer selv i lave koncentrationer. Agar Agar er et fortykningsmiddel udvundet af rødalger og bruges ofte som et vegetarisk alternativ til gelatine. Det gelédannende stof i agar agar er ti gange stærkere end i gelatine, så 2 til 10 gram agar agar pr. kilo væske er nok til at skabe gelé. I vand ved 90 - 100ºC opløses det og stivner ved 40 - 45ºC. Det kan genopvarmes til 85ºC igen, uden at smelte. Geleringen af pulveret afhænger af ingrediensernes surhedsgrad - jo højere surhedsgrad, jo mere Agar Agar er der brug for.
Anvendelse:
Lad pulveret trække i en væske i 5 til 10 minutter, før du forsigtigt bringer det i kog under konstant omrøring, indtil alt pulveret er opløst. Blandingen stivner, når den er afkølet til ca. 40 grader.
- Kan bruges i sifoner til at skabe lette og varmebestandige mousser og skum.
- I cremer til at skabe en mere holdbar konsistens.
- Som fortykningsmiddel i væsker eller saucer.
- I marmeladefremstilling som et alternativ til pektin som fortykningsmiddel.
Indhold:
Agar agar (E406).
Opbevares på et tørt, køligt og mørkt sted. Åbnet pakke kan holde sig i seks måneder. Bør ikke spises i ren form.