Kaffebønner
Den kaffebønne, som næsten al kaffe i dag kommer fra, stammer fra Etiopien og omegn, og er blevet eksporteret derfra via Den Arabiske Halvø til resten af verden. I Etiopien i dag er der stadig tusindvis af sorter, mens kaffen, der dyrkes i resten af verden, kun er et dusin sorter, der alle stammer fra disse tidlige eksporterede planter. Selve kaffebønnen er en del af den røde kaffebær og er ikke fantastisk at spise rå, selvom det er muligt. Når kaffebønnerne er plukket, er der forskellige metoder til at forarbejde bønnerne til den kaffe, vi brygger. Den mest almindelige er at vaske bønnerne og fjerne alt andet end selve bønnen ved hjælp af en maskine. Derefter lader de gære i alt fra 12 timer til en uge. Denne type kaffe har en tendens til at være lidt mere syrlig og med en lidt klarere smag. Den anden vigtige metode er at lade bønnerne gære med både skind og frugtkød stadig på. Det giver en særlig smag til bønnerne og kaffen er som regel sødere med en lidt fyldigere fornemmelse. Se efter om kaffen er vådbehandlet/vasket eller om den er naturlig. Der er også flere metoder såsom honey-processed og pulped-natural. Det andet vigtige afgørende trin for kaffens smagsprofil er, hvordan den ristes. En kafferistning varer normalt mellem 9 og 12 minutter, og afhængigt af temperatur, luftstrøm og en lang række andre variabler vil kaffen være lys til mørk ristet. Forskellige typer kaffe ristes på forskellige måder afhængig af blandt andet størrelse, densitet og vandindhold. Lige nu finder du ikke meget her, men mere er på vej!
Vis 8 af 8 produkter
Sorter efter