Fermentering og konservering
Fermentering er en konserveringsmetode, selvom den er meget anderledes end det, vi normalt kender som konservering. Syltning med sukker og vineddike (eller eddike) har længe været brugt til at konservere sommerens frugter og grøntsager langt ind i vinteren - og fermentering er også en teknik til opbevaring. Sauerkraut og kimchi er to produkter, som vi klart genkender som fermenterede. Men det meste af det, som den almindelige mand spiser til fornøjelse, er faktisk fermenteret. De oplagte eksempler er vin, øl, ost og brød, som alle bygger deres komplekse smag på en gæringsproces. Men kaffebønnen og kakaobønnen fermenteres også, inden de tørres og ristes. Her finder du kogebøger om både gæring og konservering, som vi synes er værd at læse.
Vis 5 af 5 produkter
Sorter efter
Natur & Kultur
Det nordiska skafferiet: torkning, mjölksyrning, fermentering... av Johan Björkman
201 kr.